Η Αίσθηση της Ψυχολογικής Αυτοπαρατήρησης




 

«Και με όλα αυτά, τι είναι αυτό που θέλουμε; Να αφυπνίσουμε Συνείδηση! Είναι η αλήθεια, αυτό είναι αυτό που θέλουμε: ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ»

«Στον ανατολικό κόσμο δεν αγνοούν ότι ο κόσμος είναι κοιμισμένος (κανείς δε το αγνοεί), αλλά στον δυτικό κόσμο οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ξύπνιοι και ωστόσο κάνουν πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν: ρίχνονται στον πόλεμο αλλά δεν θέλουν να πάνε στον πόλεμο, πάντοτε πηγαίνουν μολονότι δεν θέλουν. Γιατί; Γιατί είναι ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ»

ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ




ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ




 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


    ۞

    Αυτό το βιβλίο είναι συλλογή διαφόρων κομματιών απο τον Αξιοσέβαστο Δάσκαλο Samael Aun Weor, που συνέταξαν διάφοροι Εκπαιδευτές της Γνωστικής Διδασκαλίας σε Μεξικό, Βενεζουέλα και Ισπανία το Φεβρουάριο του 1985.

    Η ψηφιοποίηση του βιβλίου έγινε απο ανθρώπους που αγαπάνε αυτή την διδασκαλία, στο σωτήριο έτος 2010. Σας παρουσιάζουμε αυτό το έργο μέσα απο αυτό το μπλόγκ γιατί κατανοούμε την σημαντικότητά του και διότι ένα τέτοιο κόσμημα πρέπει να υπάρχει στην ψηφιακή βιβλιοθήκη των γνώσεων του Ίντερνετ ώστε κάθε αναζητητής να μπορεί να το βρεί, και ίσως να ανακαλύψει τον μίτο της Αριάδνης που βγάζει έξω απο τον λαβύρινθο των εκατοντάδων χιλιάδων θεωριών πάνω στην γνώση του εαυτού.

    Παρακάτω ακολουθεί ο πρόλογος των εκδοτών εκείνης της έκδοσης. Καλή σας ανάγνωση.

    ΚΔ.

    ۞

    Πρόλογος εκδοτών

    ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ;


    Ευγενικέ αναγνώστη: Για να δώσει αυτή εδώ η διδασκαλία τους καρπούς της είναι ανάγκη ο καθένας από μας να σκεφθεί μόνος του τη βαθιά της σημασία κι ακόμη μέχρι που θα μας οδηγήσει στην πρακτική της εφαρμογής.

    Είναι φανερό ότι με την ψυχολογική αυτοπαρατήρηση, πριν απ' όλα αυτό που ζητάμε είναι να ρίξουμε ΦΩΣ στα βάθη του εαυτού μας, και το ΦΩΣ σημαίνει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Με άλλα λόγια, ζητάμε να ζούμε πιο συνειδητά, ζητάμε να γινόμαστε συνειδητοί της δικής μας ζωής. Όλες οι οδηγίες της ψυχολογικής εργασίας πάνω στον εαυτό μας, όπως για παράδειγμα, η αυτοπαρατήρηση, η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ, η ΜΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ, η μάχη ανάμεσα στις αρνητικές συγκινήσεις και τις αρνητικές σκέψεις, κλπ., έχουν έναν υπέρτατο και μοναδικό στόχο: ν' απελευθερώσουν την ΟΥΣΙΑ από τους κακούς συντρόφους ή Εγώ μέσα στα οποία βρίσκεται υποδουλωμένο, σε κατάσταση ύπνωσης ή νάρκης, το ενενήντα επτά τοις εκατό της ατομικής μας Συνείδησης.

    Έτσι λοιπόν η ψυχολογική εργασία που προτείνει η Γνώση, αρχίζει διδάσκοντας μας με ποιο τρόπο πρέπει να αυτοπαρατηρούμαστε και γιατί πρέπει να το κάνουμε. Στην πραγματικότητα, η Εσωτεριστική Εργασία είναι σαν ένα βιβλίο με οδηγίες ή καλύτερα θα λέγαμε σαν ένας χάρτης που οφείλουμε ν' αλλάξουμε ριζικά.

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Γνωστικισμό, εμείς έχουμε γεννηθεί για κάτι, για κάποιον ειδικό λόγο και βεβαιώνει ότι αν κάποιος πεθάνει χωρίς να έχει καταλάβει γιατί έζησε και ποιο είναι το πραγματικό νόημα του να ζεις, αυτή η ύπαρξη ήταν ολοκληρωτικά άχρηστη και τραγική. Γιατί ακριβώς η ζωή στη Γη δεν είναι παρά ένα "γυμναστήριο" για να εργασθούμε πάνω στον εαυτό μας έτσι ώστε η πραγματικότητα που υπάρχει μέσα στον κάθε ένα από μας (δηλαδή η Ουσία, η Συνείδηση, αυτό που έχουμε από ψυχή) να μπορέσει να ξαναεπιστρέφει στον τόπο από όπου ήρθε.

    Με αυτή την έννοια, πρέπει επίσης αν καταλάβουμε ότι η ικανότητα να ζούμε συνειδητά και έξυπνα, εξαρτάται από την εσωτερική ανάπτυξη, από την ποιότητα των εσωτερικών καταστάσεων της Ψυχής, επειδή εσωτερικά, σε ότι αφορά τις δικές μας καταστάσεις, βρίσκεται η ΨΥΧΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, κι αν αυτή η συσκευή είναι καταπιεσμένη από την αυτολύπηση, για παράδειγμα, ή από την αυτοθεώρηση ή τις προκαταλήψεις ή άλλες αρνητικές συγκινήσεις, αδιάφορο το πόσο θελκτικά υπήρξαν τα εξωτερικά γεγονότα, γιατί το άτομο από μόνο του, συνειδητά, βρίσκεται σε πλήρη ανικανότητα να συνδυαστεί με κάποιο τρόπο επιτυχώς με τέτοια γεγονότα.

    Καταλήγει εύκολο να καταλάβουμε ότι η ζωή μας δεν αποτελείται μόνο από εξωτερικά γεγονότα, αλλά επίσης και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από καταστάσεις της Συνείδησης.

    Οι καταστάσεις είναι εσωτερικές απόψεις ενός καθεαυτού, και τα γεγονότα είναι εξωτερικά, μας έρχονται απ' έξω.

    Η ακριβής ανταπόκριση των εσωτερικών καταστάσεων με τα εξωτερικά γεγονότα είναι αυτό που επιτρέπει να ζούμε συνειδητά και έξυπνα.

    Δυστυχώς στο ψυχολογικό μας σύμπαν υπάρχουν πολλά Εγώ τα οποία προκαλούν λανθασμένες καταστάσεις.

    Τα δυσάρεστα συμβάντα, για παράδειγμα, μας πληγώνουν γιατί ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ με αυτά, γιατί δεν εργαζόμαστε πάνω στον εαυτό μας και ειδικά πάνω στις καταστάσεις της Συνείδησης.

    Για να τροποποιήσουμε τις λανθασμένες καταστάσεις είναι απαραίτητο να αυτοπαρατηρούμε τις αιτίες που τις προκαλούν. Η ψυχολογική αυτοπαρατήρηση επιτρέπει να κάνουμε μια λογική και πλήρη διαφοροποίηση μεταξύ των εξωτερικών γεγονότων της πρακτικής ζωής και των εσωτερικών καταστάσεων της Συνείδησης.

    Η ψυχολογική αυτοπαρατήρηση είναι μια πράξη πρακτικής ευφυΐας. Όταν κάποιος δεν παρατηρεί τίποτα στον εαυτό του, οι εσωτερικές καταστάσεις κινητοποιούνται χωρίς κανέναν έλεγχο και κατά συνέπεια γινόμαστε θύματα των περιστάσεων και της κακίας των πλησίον.

    Τελικά, αυτό που ενδιαφέρει πραγματικά δεν είναι τα καθημερινά γεγονότα. Το σημαντικό είναι να παρατηρούμε τη κατάσταση της Συνείδησης, την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε κατά τη πρόκληση οποιουδήποτε εξωτερικού γεγονότος αφού εκεί βρίσκεται η πραγματική μας ζωή.

    Η ζωή, πράγματι, είναι μια διαδοχική σειρά εσωτερικών καταστάσεων. Μια αυθεντική ιστορία της ιδιαίτερης μας ζωής, σχηματίζεται από όλες αυτές τις καταστάσεις.

    Συνεπώς το να αλλάξουμε τη ζωή σημαίνει να βάλουμε τάξη στο αποδιοργανωμένο εσωτερικό σπίτι, γιατί ο κόσμος των σκέψεων και των συναισθημάτων είναι ο μαγνήτης που τραβά τις εξωτερικές περιστάσεις.

    «Το εξωτερικό είναι μια αντανάκλαση του εσωτερικού». Αυτός που αλλάζει εσωτερικά δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων και γι' αυτό δίνει αξιόπιστη διαμαρτυρία ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ, Αβατάρας και Αγγελιοφόρος της Εποχής του Υδροχόου και μοναδικός και αναντικατάστατος Πατριάρχης της Διεθνούς Γνωστικής Κίνησης.

    Ο Δάσκαλος Samael Aun Weor πέτυχε να εξαλείψει το εκατό τοις εκατό των ψυχικών του ακολούθων ή Εγώ-ελαττώματα συμπεριλαμβανομένης της προσωπικότητας και γι' αυτό δημιούργησε έναν σίγουρο βοηθό για τους υποψήφιους του φωτός.

    Εμείς οι Ιεραπόστολοι που δημιουργήσαμε το Ίδρυμα Σαμαέλ, στο Μεξικό, στην Ισπανία και στη Βενεζουέλα, έχοντας κατανοήσει την ανάγκη να οργανώσουμε διδακτικά τις διδασκαλίες του Δασκάλου, έχουμε απομαγνητοφωνήσει σε αυτό το φυλλάδιο, αυτό που εκείνος μας έχει εξηγήσει πάνω στη ψυχολογική αυτοπαρατήρηση, ελπίζοντας ή επιθυμώντας να χρησιμεύσει τα μέγιστα στους γνωστικούς σπουδαστές σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη. Αν αυτό συμβεί θα έχουμε επιτύχει το σκοπό μας.

    «Οι άνθρωποι παραπονιούνται για όλα, υποφέρουν, κλαίνε, διαμαρτύρονται, επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή, να βγουν απ' τη δυστυχία στην οποία βρίσκονται αλλά δυστυχώς δεν εργάζονται πάνω στον εαυτό τους

    ۞

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου